Nieuws

22/06/2020

Door GAS.BE wordt een premie toegekend voor de vervanging van een toestel op aardgas dat vóór 1 januari 2000 in België is geïnstalleerd.

Het te vervangen toestel is een centrale verwarmingsketel, een toestel voor de productie van warm water of een toestel voor individuele verwarming opgesteld in een residentieel gebouw (eengezinswoning, appartement of appartementsgebouw).

De premie bedraagt:

  • 500 euro voor een nieuw centraal verwarmingstoestel op aardgas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW (condensatieketel, gaswarmtepomp, condenserende warme lucht generator, hybride warmtepomp op aardgas). 5 euro extra per kW worden toegekend met een plafond van 2.500 euro per toestel (overeenkomstig met 470 kW);
  • 200 euro voor een nieuw warmwatertoestel op gas voor de onmiddellijke productie van warm water of voor de opslag ervan;
  • 150 euro voor een nieuw toestel voor individuele ruimteverwarming (kachel, convector of inbouwhaard op aardgas).

01/04/2020

Met trots kunnen we melden dat onze firma Heyvaert Bart sinds 1 april 2020 (neen geen grap) officieel erkend Daikin Dealer is geworden!

Tijdens de Corona-periode hebben we niet stilgezeten, en onze toonzaal omgebouwd met het complete Daikin lucht-lucht warmtepomp gamma, gaande van de basis Comfora modellen tot de design Stylish modellen. Daarenboven kan u zelfs z'n airco Perfera model in werking "zien-voelen-horen". Uw bezoek zeker de moeite waard!

 

31/01/2020

Overschakeling van arm naar rijk gas

De 1,6 miljoen particulieren en bedrijven die vandaag arm gas verbruiken uit Nederland zullen allemaal omschakelen naar rijk gas. Aangezien het om heel wat verbruikers gaat, kan dat niet in één keer gedaan worden.
De omschakeling zal beginnen in 2018 en doorlopen tot 2029. Elk jaar worden er een aantal verbruikers geconverteerd in de zomerperiode. Hiervoor werd een indicatief tijdschema opgesteld, dat indien nodig elk jaar wordt aangepast. Je kunt het terugvinden op de website van je distributienetbeheerder.

Alle consumenten die zullen omschakelen van arm naar rijk gas moeten hun toestellen laten nakijken en, indien nodig, laten bijregelen. Toestellen die te oud zijn of niet compatibel zijn met rijk gas zullen moeten vervangen worden. Zo ben je zeker dat je gastoestellen veilig en correct blijven werken.

En daarvoor bent u bij Heyvaert Bart op het enige en juiste adres! Renovatie is onze specialiteit!

22/10/2018

Verwarmen met hout moet tegen 2030 een pak milieuvriendelijker. Houtkachels, pelletkachels en open haarden moeten tegen dan de helft minder schadelijke stoffen uitstoten dan in 2016. Er wordt ook naar gestreefd om alle verouderde kachels tegen dan buiten gebruik te stellen. Dat zijn de Vlaamse overheid, de houtkachelsector en milieuverenigingen overeengekomen in een zogenoemde "Green deal".

 

18/10/2018

Met trots kunnen we melden dat al onze monteurs geslaagd zijn in de opleiding "CERGA-GASMONTEUR". Dit is een mooie bevestiging voor ons bedrijf en onze klanten dat we op een vakkundige en professioneel verantwoorde manier gas-installaties uitvoeren bij onze klanten. Proficiat!

 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.